Değerli Okuyucularımız

Risâle-i Nur Enstitüsü tarafından hazırlanan ve her hafta Cuma günü gazetemizde yayınlanan "Enstitü" sayfalarımızla bu hafta altıncı yılımızı tamamlamış bulunuyoruz. Yedinci yıla girerken, Risâle-i Nur'ları anlama ve anlatma çabamıza yazarak, tenkit ederek, teknik yardımda bulunarak ya da fikirleriyle destek vererek yardımcı olan bütün dostlarımıza ve okuyucularımıza teşekkür ederiz.

23 Mart 2000 tarihinde, Bediüzzaman'ın 40. vefat yıldönümü vesilesiyle başlayan yolculuğumuzda, bugün, 46. vefat yıldönümünde Üstadımızı rahmetle anıyoruz.

Geride bıraktığımız altı yılda; Risâle-i Nur adına hatırı sayılır bir birikimin ortaya çıktığını görüyoruz. Bu altı yıllık süreçte birkaç hafta istisna olmak üzere 309 hafta yayın yapmışız ve yaklaşık 1000'e yakın çalışma ortaya çıkmış. Olayları ve olguları harfi bakışla yorumlayan ve bizlere farklı pencereler açan "Mana-i Harfi" köşemizle birlikte, Risâle-i Nur'da adı geçen kişilere ait "Portre"lerin yayını da aralıksız devam ediyor. Portreleri kitap olarak neşretme taahhüdümüzü henüz gerçekleştiremedik. Ancak hazırlıkların devam ettiğini ve birkaç kitap halinde yayınlayacağımızı bir kez daha ifade edelim. Bunların yanında bazen dünyanın ve Türkiye'nin gündemine bazen de kendi gündemimize uygun makaleler ulaştırdık sizlere. Yayınladığımız önemli metinlerden bazıları ise Ulusal Risâle-i Nur Kongreleri ve Arama Konferanslarının sonuç bildirileri oldu.

Köprü Dergisi, Enstitü Sayfaları ve kitaplarla yayın faaliyetini sürdüren Enstitümüzün iki önemli projesi ise Ulusal Risâle-i Nur Kongresi ve Arama Konferansları. Yarın başlayacak olan III. Ulusal Risâle-i Nur Kongresi'nin bu seneki konusu "Ahlâk". Ankara Şubemizin öncülük ettiği Arama Konferanslarının dokuzuncusu ise Diyarbakır'da. Bu hafta sonu yapılacak olan konferansın konusu "Dünü, Bugünü ve Yarınıyla İslâm Dünyası". Ayrıca bu sene üçüncüsü düzenlenen "Bediüzzaman Haftası" bundan böyle Enstitümüz tarafından organize edilmeye başlandı. Nisan ayında bizi bir başka faaliyet daha bekliyor; "Kutlu Doğum Haftası".

Sürmekte olan bir başka projemiz ise 14 haftalık Sosyal Bilimler Seminerleri. "Ahlâk" konulu semineri Amerikanın saygın eğitim kuruluşlarından Hartford Seminary ile birlikte yürütüyoruz. Hartford Seminary'den Kelton Cobb ve Heidi Gehman'ın katıldığı son seminerle 8 haftayı geride bıraktık.

Uzun zamandır gündemimizde olan Risâle-i Nur üzerine tematik ansiklopedi çalışmamızın çalışmaları da devam ediyor. İlk cildin yakın zamanda huzurunuzda olacağını ifade edebiliriz.

Enstitü çatısı altında daha yapılması gereken pek çok çalışma olduğuna inanıyoruz. Şimdiye kadar çalışmalara katkılarını esirgemeyen o büyük şahs-ı manevinin mensuplarından desteklerinin artarak sürmesini bekliyoruz.

Risâle-i Nurları anlama ve anlatma çabasıyla dolu nice yıllar dileğiyle…