VII. Risale-i Nur Kongresi


 “Said Nursi’nin Medeniyet Anlayışı”

Risale-i Nur Enstitüsü, 23-25 Mart 2012/SARAYBOSNA

 

5 ayrı masada 50 akademisyen tarafından Kur’ân medeniyeti, Bediüzzamanın medeniyet değerlendirmeleri tartışıldı. Sonuç bildirgesinde, “Dünya büyük bir manevî buhran geçirmektedir. Manevî temelleri sarsılan insanlık yeni bir hayat prensibine muhtaçtır. Müslümanların görevi, ilim, irfan ve ümranla donanıp ‘hizmete ve hesaba hazır olmak’ ve Kur’ân medeniyetini ‘yaşayarak tebliğ etmektir” görüşüne vurgu yapıldı.

KUR’ÂN MEDENİYETİNİN KAYNAĞI SEVGİ

“Bediüzzaman’a göre medeniyet, çok kültürlü ve çok dinli bir toplumun barış ve güven içinde yaşayabileceğini öngörür” görüşüne yer verilen bildirgede Said Nursî’nin “Kur’ân Medeniyeti” olarak ifade ettiği bu medeniyetin kaynağının sevgi olduğu dile getirildi. “Kur’ân medeniyetinin esaslarından olan fazilet, muhabbet ve sevmek, günümüz insanının en çok ihtiyaç duyduğu barış, güven ve saadeti temin eder” denildi.

“KUR’ÂN MEDENİYETİ” PANELİ YAPILDI

Deklârasyonların açıklanmasının ardından Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nin konferans salonunda, yöneticiliğini Kadir Akbaş’ın yaptığı bir panel düzenlendi. Panelde, Bosna Millî Şairi Prof. Dr. Cemalettin Latiç, Medeniyetler İttifakı Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Recep Şentürk, Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Battal ve Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz söz aldı.

Afiş için tıklayınız.